La història d’en Pep i la Holly

Ara fa uns quants anys les professores d’Educació Infantil es van engrescar a crear un capgròs amb els alumnes i la col·laboració dels pares. El van batejar amb el nom de Pep. Poc després van decidir crear-li una estructura per donar forma al cos i vestir-lo, transformant-lo així en un petit gegant: un gegantó!

Havia quedat molt maco i era l’orgull de l’escola però… estava sol. I es van engrescar de nou perquè pogués tenir companyia: havia nascut la Holly. Però a diferència d’en Pep, que estava pensat perquè el portés un adult, la Holly va néixer amb rodetes perquè poguessin fer-la ballar els nens.

Ara tots dos s’estan a l’entrada de l’edifici d’Educació Infantil, saludant tothom que passa per allà i comptant els dies que falten fins la propera sortida.

En Pep i la Holly representen les Escolàpies del Masnou per Santa Eulàlia, convidats per la Colla Gegantera del Masnou; per Sant Pere, a la cercavila que es fa per la festa major del poble; per Sant Martí, a la trobada gegantera de Teià.

Us animeu a acompanyar-los en la propera sortida?

La colla timbalera: A ContraCop

Aquesta és l’activitat participativa més recent impulsada per l’AMPA.

Després d’unes quantes sortides amb els gegantons de l’escola, un grup de pares va proposar: i si muntéssim una colla de timbals? Així podríem acompanyar els gegantons a les cercaviles.

La proposta es va portar a la Junta de l’AMPA i un parell de membres s’hi van implicar de ple. Vam parlar amb l’escola per mirar de disposar d’un espai i un horari, vam estudiar diferents opcions a nivell logístic i després d’un petit periple les coses es van sortir com esperàvem. Resultat: tenim colla timbalera!

Assagem un cop per setmana, els dijous de 19 a 20 al gimnàs de l’escola de la mà d’un jove professor de Sol-Re. I mentre esperem que arribi la propera sortida, com els gegantons, ens ho passem molt bé!

Si t’agrada la música i el ritme, si gaudeixes amb les festes populars i si, simplement, vols descarregar energia, no t’ho pensis: apunta’t!

Ah! I els més petits, que encara els pesa massa el timbal, s’ho passen d’allò més bé jugant mentre els grans assagem. Els més menuts són benvinguts!