You are currently viewing Jornada solidària al Circuit de Barcelona-Catalunya

Jornada solidària al Circuit de Barcelona-Catalunya

El diumenge 2 de febrer més de 2.000 persones han participat al Mou-te per l’esclerosi múltiple al Circuit de Barcelona-Catalunya, en una jornada organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple que té l’objectiu d’aturar aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta al voltant de 9.000 persones a Catalunya.

Aquest Mou-te és ben especial i és que celebra 20 anys des de la seva primera edició. Al llarg d’aquest temps, la cursa ha contribuït al desenvolupament de multitud de projectes assistencials per aturar l’impacte de la malaltia. Maria José Abella, presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha volgut agrair a tots als participants i padrins que, al llarg d’aquests anys, han donat suport a la Fundació i a les persones amb esclerosi múltiple a través de l’esport.

Els fons recaptats aquest any es destinaran íntegrament a serveis per a persones acabades de diagnosticar i el seu entorn familiar. “Rebre el primer diagnòstic suposa un xoc important. Després d’una noticia com aquesta, és freqüent que sorgeixin moltes preguntes i aflorin sentiments. Per això és imprescindible facilitar serveis que orientin i assessorin per aprendre a conviure amb la malaltia”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.

La jornada ha començat a les 9 h amb la cursa de bicicletes de 20 km i 5 km popular, seguida de la cursa de patins 10 km, la cursa de bicicletes infantil, milla infantil i d’adults de patins i les dues curses atlètiques. Tot seguit, ha tingut lloc la cursa elèctrica, en què els participants han pogut escollir entre la bici o el patinet elèctric per completar els 5 km de recorregut pel Circuit. Per finalitzar, el Mou-te ha acabat amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més emotiva en la qual participen moltes persones amb EM caminant o corrent els 1.609 metres.

A la cursa de 10 km, el guanyador en la categoria masculina has estat Josep Diaz  i en la categoria femenina, la més ràpida ha estat Núria Hospital. Pel que fa a la cursa de 5 km, el primer en arribar ha estat Eloi Cabezas, i, en la categoria de dones, la guanyadora ha estat Anabel Valentin.

Durant tot el matí, els participants també han pogut gaudir de l’àrea lúdica amb activitats i tallers per a nens, com tallers de cup cakes o de maquillatge, i adults, com pilates o zumba. A més, també hi havia servei de bar, foodtrucks, inflables, karts i rocòdrom.

La cursa solidària Mou-te per l’Esclerosi Múltiple està organitzada per la Fundació, i compta amb el suport tècnic del Club d’Atletisme Montornès, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari SPORT.

ARTICLE ORIGINAL:
https://moute.fem.es/el-mou-te-bat-el-record-de-participacio-amb-mes-de-2-000-inscrits/

Com en anteriors ocasions, algunes famílies d’Escolàpies del Masnou també hi vam ser presents i tot seguit us deixem una petita mostra del nostre pas pel Mou-te!.

Please follow and like us:

Deixa un comentari