You are currently viewing Resum de la Tertúlia amb l’escola

Resum de la Tertúlia amb l’escola

El dilluns 11 de novembre es va celebrar la primera tertúlia amb l’escola del curs 2019-2020 amb el títol: El Pla d’Acció Tutorial, l’educació emocional des d’infantil fins a secundària, amb una participació de 24 persones.

Els encarregats de conduir la tertúlia van ser el director pedagògic de l’escola, Víctor López, la cap del Departament d’Orientació, Montse Camprubí, i el cap de Pastoral i professor de ciències socials a l’ESO, Roger Torrabadella.

En primer lloc, es va parlar del Pla d’Acció Tutorial (PAT), que és un document on es planifica l’acompanyament des de P3 fins a 4t ESO elaborat des dels departaments de Pastoral i Orientació i els claustres i que es desenvolupa a partir dels recursos dels professors de l’escola, però també compta amb la participació d’experts externs i l’ajuntament. Aquest pla es renova anualment i és obert a totes les famílies. En breu estarà disponible al web de l’escola.

El Pla d’Acció Tutorial es fonamenta en dos pilars:

  1. L’excel·lència educativa: és important que el nivell educatiu que hagin adquirit els alumnes en acabar l’ESO sigui alt.
  2. L’acompanyament: des de P3 fins a 4t ESO es busca ajustar el creixement personal de cada alumne amb l’acompanyament, d’una manera organitzada.

Per treballar aquests dos pilars, es va dur a terme una dinàmica entre els participants consistent a classificar diferents conceptes segons si tenien a veure amb la formació acadèmica, les competències personals o les activitats que serveixen per transmetre un missatge. Tots aquests conceptes corresponien a diversos aspectes que es treballen a l’escola, adaptats a cada grup d’edat. En podeu veure algun exemple a les fotos que acompanyen aquesta notícia.

A més, com a mostra del que es fa a l’escola per treballar aquests conceptes, es van exhibir tres vídeos, de P3, P5 i 1r, on els alumnes juntament amb la professora fan exercicis de coneixement personal.

Finalment, des de direcció es va tornar a convidar les famílies a entrar l’escola i parlar amb qui calgui quan calgui: les portes de l’escola estan sempre obertes.

La valoració de la tertúlia per part dels assistents va ser molt positiva quant al contingut, l’aportació d’idees útils per a l’educació dels fills/es, la informació sobre la tasca de l’escola, l’horari, la durada i les dinàmiques desenvolupades.

Gràcies a tots i totes per la vostra participació!

Please follow and like us:

Deixa un comentari