Data: dilluns 1  d’abril de 2019
Assistents: Sergi Serrano, Conxi Mata, Robert Sisteré, Sònia Martínez, Gemma Mensa i Victor López.

S’excusen: Gisela Andiñach, Maria Pilar Andiñach, Encarni Gonzalez, Inma Trillo, Vitaliia Tolkachova i Pepi Domingo

Desenvolupament de la reunió

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior. S’aprova. Per motius d’agenda no s’ha fet sessió durant el mes de març. S’acorda que en la mesura del possible cal intentar celebrar les reunions de junta el dia establert, que és sempre el segon dilluns de mes, llevat que hi hagi incidències com xerrades o activitats de l’escola que ho impedeixin.
 2. Comissió gènere AFA. Les AFA de les escoles del Masnou han creat una comissió de gènere per tractar el tema de la coeducació. S’han fet algunes convocatòries de reunió però no hi hem pogut assistir. El més probable és que aquest sigui el tema de les xerrades organitzades conjuntament el curs que ve.
 3. Carnestoltes. No hi va haver quòrum per fer comparsa per Carnestoltes, de manera que l’escola no va tenir representació a la rua. Es detecta una falta creixent d’implicació de les famílies en aquesta mena d’activitats, tot i que se’n fan crides continuades.
 4. Loteria. Pendent resum
 5. Interescolàpies de bàsquet

Direcció demana la col·laboració de l’AMPA per:

 • fer difusió per trobar pares voluntaris per a aquell dia (per fer de «puces» i d’àrbitres (tot i que demanarà col·laboració dels de 4t d’ESO)
 • fer difusió entre pares i entitats del poble per aconseguir obsequis i poder muntar les bosses dels participants (tenim ja redactada una carta)
 • fer obsequi per als participants
 • organitzar una rua a les 10.30 h aprox., amb gegants i timbalers pels voltants de l’escola
 • organitzar el sorteig d’unes pilotes signades pel Ricky Rubio amb la venda de números (i tota la logística del sorteig)

L’activitat de cloenda en principi l’organitza l’escola i Direcció s’encarrega de parlar amb la professora de l’extraescolar de hip-hop per veure si poden fer una exhibició. Ens en tindrà informats per si cal pensar una alternativa. En relació amb el servei de bar que inicialment havia de posar l’AMPA, l’escola proposa descarregar-nos d’aquesta feina. Ha sol·licitat a l’Ajuntament tancar el tram del carrer Fontanills (sota el pont) amb la idea de poder portar food trucks que hi siguin tot el dia. Es poden treure taules del menjador al carrer i muntar una zona de pícnic. Si no es pot fer, l’AMPA haurà d’encarregar-se d’organitzar i portar el bar amb entrepans, begudes, bosses de patates… L’escola demanarà als alumnes de 4t d’ESO que participin en la jornada (en els tallers, ajudant a l’organització, fent d’àrbrites…). A canvi, tindran pagat el dinar de fi de curs abans del viatge. Aquest dinar es pagarà amb els diners que es recullin del sorteig i, si no arriba, ens demana que l’AMPA faci una aportació. S’accepta. S’acorda que no es farà una comissió interescolàpies, sinó que tots els membres de la junta, en la mesura del possible, hi col·laborarem, perquè queda molt poc temps i som pocs.

 1. Festa de fi de curs. Tema pendent
 1. Xerrades. Dilluns 8 d’abril hi ha la II Tertúlia amb l’Escola, sobre l’assetjament escolar. De moment hi ha unes 22 persones inscrites. Direcció confirma que l’organització serà similar a l’anterior, amb alguna dinàmica per fer més interactiva la sessió. L’AMPA s’encarrega de la difusió i fer una mica de pica-pica.
 1. Altres comentaris.
  – Direcció recorda que per a la Fira d’Intercanvi de Llibres de Sant Jordi necessitaran un parell de pares que el dia 23 puguin ser a l’escola a partir de les 16.30 h per ocupar-se de la paradeta per a les famílies. Tornarem a fer crida i, si no trobem voluntaris, l’escola posarà alguna solució. També ens indica que ha tingut coneixement d’una multa d’aparcament al voltant de l’escola a les 8.45 i que intentarà esbrinar quin és el criteri d’actuació. Sobre el programa «Entorn sense fum» ens confirma que ja s’ha posat en marxa. La zona delimitada permet que l’escola i els agents puguin convidar a marxar aquelles persones que fumen a la vorera. Es farà un comunicat.
  – En relació amb l’estada a Brighton, s’ha fet una enquesta per a les famílies. De les 33, n’han contestat 11. Se’n farà un buidatge i ens faran arribar les conclusions.
  – En relació amb l’enquesta sobre patis que s’ha enviat a les famílies, de moment hi ha poques respostes.
  – En relació amb alguns dubtes sobre l’ús del mòbil a la sortida al YOMO, Direcció se n’informarà i ens donarà una resposta.
  – En relació amb la no assistència dels alumnes de 4t d’ESO al Saló de l’Ensenyament, Direcció en pren nota i ho consultarà amb el coordinador d’ESO.
  – En relació amb la participació o no en determinades proves o certàmens, Direcció informa que les proves Cangur tenen un cost per a l’escola i que no s’han plantejat mai com una prova a la qual es presentin tots els alumnes, sinó aquells per als quals pugui ser una motivació. El mateix amb els certamen de Lectura en Veu Alta.

Propera reunió: dilluns 13 de maig