Data: 12 de febrer de 2019

Assistents:  Sergi, Pepi, Pilar, Gemma, Robert, Conxi, Encarni, Vita, Meri, Inma, Gisela i Rosa Costa-Jussà.

S’excusen: Sònia

Desenvolupament de la reunió

 1.  Portes obertes. Direcció explica que la gent va quedar molt contenta. L’acollida d’infantil era directament per la pista i la portà principal només era per acollir pares de primària i secundària. També s’ensenyava el menjador si volien. Hi va assistir tanta gent com l’any passat. Hi ha la possibilitat d’apuntar-se per veure l’escola en funcionament. Només cal que truquin a l’escola i concertin visita. Al web de l’escola hi ha un bàner on ho explica.
 2. Desgravació de quotes de fundació. Fa 2 anys s’ha reduït les quotes que desgraven. Cal tenir en compte que per fer una desgravació ha de ser un donatiu no una contraprestació i l’any passat ja ho van reduir. Aquest any ja no hi ha desgravacions. Fins al 2018 encara es feia perquè hi havia una part de la quota que es desgravable al juny i es pot demanar certificat. S’emetrà un comunicat per explicar-ho a les famílies.
 3. Mobilitat. Representants de l’AMPA van assistir a la reunió que va convocar la regidora de seguretat ciutadana i ensenyament. La regidora va exposar que havia rebut moltes queixes del veïnat i que cal començar a regular la circulació i aparcament d’entrada/sortida de vehicles. Es van proposar vàries solucions per part de l’AMPA: zones per aparcar en moments puntuals, zona de “càrrega/descàrrega”, zona blava, habilitar carril per poder fer parada i petó… S’ho estan estudiant però de moment l’escola enviaria una carta recordatori perquè les famílies utilitzin sense abusar els carrers que cal prioritzar per vianants. Van advertir de la fi de la permissivitat i que un cop els agents hagin finalitzat de regular el trànsit vigilarien les zones on trobessin vehicles mal aparcats i els multarien.
 4. Xocolatada solidària pel càncer infantil (Hospital st. Joan de Déu). S’acorda participar en aquesta activitat. Es posaran 2 taules: al pati vermell i al pati de la pista el divendres 15 a les 17 h. Cal demanar voluntaris. Cal demanar a les cuineres: melindros 150 unitats (2 melindros a cada envàs); i xocolata (només 3 olles). Gots tèrmics, culleres, tovallons.  Cal fer cartell informant de l’activitat. Caldrà imprimir-lo i fer difusió entre grups d’enllaços.
 5. Carnestoltes. L’escola posa a disposició obrir l’escola els dies 16, 23 de febrer i 2 de març de 17 h a 18:30 h per preparar la sortida pel dia 3 de març. Cal saber si els timbalers volen participar. Cal fer comunicat a la resta de famílies per conèixer participació. Només es prepararà comparsa si hi participen 10 persones. La disfressa s’escollirà en el 1r taller.
 6. Santa Paula: el 22 de febrer: l’AMPA hi tindrà representació. El 23 de febrer es farà missa familiar. Queda pendent que la comissió de pastoral indiqui quina ofrena ha de fer AMPA. El 26 de febrer a Vallmora la comissió pastoral ha demanat famílies voluntàries per portar capgrossos i gegants. Es proposa que els de l’ESO ajudin a pujar-los fins el parc.
 7. Timbalers. Es decideix que l’AMPA pugui subvencionar l’activitat. Aquesta activitat costa 150 euros cada mes. S’acorda per unanimitat que la quota per timbalers sigui de 8 euros per adult al mes i si ve acompanyat d’un familiar el 2n pagui 4 euros al mes. S’acorda per unanimitat que l’AMPA assumeix la planxa per estampar les noves samarretes amb nou disseny per la colla de timbals. Potser l’escola es pot fer càrrec del cost de la planxa així com ho va fer per la colla de gegants amb els mocadors. S’acorda per unanimitat subvencionar la part del tallers de timbals que no paguen els participants, modificant el pressupost de l’Ampa i incrementant en 750 euros la partida pressupostària. S’acorda que les baquetes les compra l’Ampa. Però si es perden o es trenquen és la família qui se n’haurà de fer càrrec si necessita unes altres. La gestió de comprar baquetes se’n va ocupar una família i va comprar baquetes per tot el grup. Portarà la factura de baquetes perquè se li abonin des de l’AMPA. Actualment hi ha 12 assistents a l’activitat timbalers (4 són nens).
 8. Interescolàpies. Es farà el 25 de maig i es demana participació de timbalers de 14h a 15h. També es proposa que els timbalers puguin estar en les pauses dels partits animant. Potser no cal que hi estiguin tot el dia, però sí algunes estones, fent gresca.
 9. Web AMPA. Falten alguns detalls, properarment estarà acabada.
 10. Valoració carrossa. Es va enviar enquesta que només han contestat 13 persones (3 són de l’AMPA); la mitja és de 4 sobre 5. Per tant, els participants han quedat satisfets amb l’activitat.
 11. Cicle conferències. Es demana més publicitat de les conferències a enllaços, web AMPA, etc. S’informa que normalment es feien resums de les xerrades al web, però com que no la teníem activa, no estava actualitzat. Es tornaran a fer al web nou.
 12. Comissió de gènere de les AFAs del Masnou. S’informa que s’ha creat una nova comissió per ajudar a treballar en la igualtat i la coeducació.
 13. Comissió pedagògica. S’ha proposat a direcció que la propera trobada sigui l’1 d’abril a les 19:30 h i tractarà sobre el bullying. La data està pendent de confirmació. Es pretén conservar el mateix sistema que l’anterior trobada que va funcionar prou bé. El pica pica serà salat i es deixarà per les taules. Es comenta a la Direcció que de cara als tastets pedagògics que es fan un cop l’any sí que haurien de tenir servei de guarderia. Aquest tema s’ha plantejat al xat de delegats. Direcció recorda que el servei de guarderia durant els tastets pedagògics ja es fa a meitat de preu i que s’ha ampliat el servei: si hi havia nens, s’han quedat sota vigilància del cap d’estudis de Primària.

Propera junta: 11 de març