Data: dilluns 10 de febrer de 2020 

Assistents: Sílvia Hurtado, Gemma Mensa, Marta Roig, Robert Sisterré, Pilar Andiñach, Gisela Andiñach, Rosa Costa-Jussà.

S’excusen: Sergi Serrano, Sonia Martínez Giménez; Inma Trilla, Vitalia Tolcachova, Conxi Mata, Sonia Martínez Martínez, Eva Gueuse, Pepi Domingo i Olga Pelayo.

 1. Lectura i aprovació de l’acta anterior: s’aprova amb esmenes.
 2. Carnestoltes:
 • Hi haurà uns 66 participants entre adults (30) i infants (36). S’han fet dos tallers, el ritme de treball és bo però la disfressa és força elaborada i s’ha demanat a direcció un dia més (dissabte 15/02).
 • El dia 5 de febrer hi va haver la comissió de Carnestoltes a l’Ajuntament, on van avançar algunes novetats d’aquest any i la previsió de que de cara l’any que ve els premis del concurs de disfresses siguin econòmics.
 • Quant al pressupost, estem complint la previsió i estimem que poden sobrar uns 100 € que es poden destinar a la festa de carnestoltes de l’escola que es va proposar per al 21 a la tarda.
 • Comentaris de l’escola: cal recordar que els nens que assisteixen als tallers (i també als tabals) només poden estar al pati vermell. Es comunicarà als grups corresponents.
 • Es volia fer coincidir la festa de Carnestoltes amb la xocolatada solidària, fer una desfilada de disfresses amb premis i fer tallers el dia 21 de febrer, però l’escola considera que és millor preparar una activitat conjuntament, que no se solapi o repeteixi el que ja es fa a l’escola, de manera que es posposa fins al curs que ve. Des de l’AMPA presentarem propostes amb temps a final de curs, de cara al curs següent.
 1. Santa Paula:
 • Berenar després de l’Eucaristia familiar: Sergi, Pilar i Gisela. Farem difusió per les xarxes socials de l’AMPA. Es preveuen uns 70 assistents.
 • Taller origami: l’escola ha de demanar els papers al banc, perquè són els que ho canviaran per diners. Es farà recordatori a l’escola. El taller en principi el farà la Sílvia.
 • Celebració a l’escola del dia 25/02: hi assistiran Eva, Vita i Triu.
 1. Xocolatada solidària pel càncer infantil (dia càncer infantil 15/02): atès que no es pot fer la xocolatada el divendres 14/02 ni el 28/02 perquè hi ha berenar proviatge fi de curs de 4t d’ESO, es proposa que la xocolatada es faci el divendres 21 de febrer, però com és carnestoltes i infantil ja fan aperitiu a les classes potser no tindrà gaire sortida. Finalment, es proposa fer-lo el 6 de març  de 17 h a 18h.
 2. Xerrada AFA: està previst que el 29/02/20 es faci xerrada familiar, relacionada amb la coeducació, organitzada per la coordinadora de comissions de gènere de les AFA del Masnou. Estem pendents del cartell que faci Ajuntament i en farem difusió.
 3. Queixes piscina municipal. Les AFA demanen fer reunió per recopilar les queixes de totes les escoles en relació amb la gestió municipal de la piscina. Atès que no tenim queixes de piscina no podrem signar com a AMPA aquesta queixa.
 4. Reunió Ajuntament amb la regidoria d’Educació. Hi aniran Marta, Silvia, Pepi.
 5. Subvenció ajuntament: justificada la del 2019; pendent de sol·licitar la del 2020, dins del termini etablert.
 6. Timbals
 • Quotes pendents: es demana fer la transferència d’aquests mesos de cobrament de quotes dels participants de timbals perquè no n’hem rebut cap.
 • Sortides: hi ha sortida per Santa Eulàlia el diumenge 16/02 i per carnestoltes el 23/02. A més, el dia 21/02 els timbalers sortiran amb l’escola acompanyant la rua d’infantil.
 1. Certificat digital: pendent que hi hagi nova junta al juny. Els nous representants l’hauran de sol·licitar.
 2. Compte Amazon: pendent que hi hagi nova junta al juny. Els nous representants l’hauran de sol·licitar.
 3. Renovació AFA Consell Escolar.  Aquest any toca renovació.
 4. Programa bullying Barça. Es demana informació de com va anar aquesta activitat. Ens ho explicaran a la propera junta.
 5. Altres comentaris
 • Al·legacions al Decret del Departament d’Educació de la Generalitat: se n’han presentant 121.604 en total. Es comenta que hi va haver malestar entre les famílies per la gestió d’aquest afer. L’Ampa no ha estat informada i per tant, no ha pogut ajudar les famílies a entendre la situació. Es demana que per a futurs assumptes l’escola faci un comunicat en què s’informi millor les famílies.
 • Es demana una mica més d’implicació de l’escola en les sortides i activitats que organitza l’Ampa (els tallers, les sortides de la carrossa, carnestoltes, etc.), ja que es consideren sortides importants per a l’escola i que serveixen també de promoció.
 • Hi va haver un episodi al·lèrgic, ocasionat per un malentès en la gestió d’un pastís que van portar en un aniversari i la família demana que per evitar riscos no es permeti accés de menjar de fora de l’escola. Des de direcció es revisarà el protocol i de cara a l’any que ve es demanarà que tot el que es porti estigui degudament etiquetat per evitar riscos de qualsevol mena.
 • Menú del menjador. Es demana informació nutricional dels menús de l’escola i es proposa fer menús més saludables. Des de direcció es demana que passem la informació a la Isabel o l’Ángeles que són les que elaboren el menú.  Demanem que es faci revisió del menú i que hi posin la informació nutricional que tant demanen les famílies. Des de Direcció se’ns informa que es recuperarà el “menú del nen”, que consisteix a fer un menú basat en les propostes dels infants.
 • Valoració del Mou-te: hi van anar diferents famílies de l’escola, encara que no es van apuntar pel formulari. Suposem que la gent volia participar al seu aire.
 • Concurs Banksy: es poden veure els dibuixos dels participants que estan exposats al claustre. Properament es farà per votació l’elecció dels guanyadors.

Propera reunió: 09/03/2020 a les 19 h