Data: 12 de novembre de 2018

Assistents: Sergi Serrano, Pepi Domingo, Conxi Mata, Gemma Mensa, Robert Sisteré, Sonia Martinez, Olga Pelayo, Meritxell Carmona, Encarni Gonzalez, Maria Pilar Andiñach, Víctor López i  Gisela Andiñach

S’excusen: Inma Trillo, Vita Tolkachova

Desenvolupament de la reunió

 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior.
 2. Olimpiades. Valoració positiva. Comentaris de pares: falta d’organització en les activitats d’infantil i més promoció de l’escola. Considerem que ja hi havia prou participació per part d’Escolàpies. Quan tinguem la valoració del casino es valorarà si tornarem a participar l’any vinent, en cas que s’organitzi. Cost d’Olimpíades: 50 € llaminadures i 48 € de coques i xocolata.
 3. Whatsapp delegats. Direcció que hi haurà poc trànsit al xat, perquè la comunicació serà més aviat directa amb cada delegat. Referent a la vaga d’estudiants del proper dia 14, es manté q és d’estudiants i que l’escola farà classe normal i actuarà com ho fa normalment davant les absències injustificades d’alumnes
 4. Reunió amb regidoria de seguretat. S’informa que ara la situació està més controlada; l’alberg ja no és un centre d’emergència i ja no hi ha saturació d’usuaris. A la reunió del Consell Escolar Municipal ja es va dir que a aquests nois se’ls haurà d’escolaritzar on correspongui i serà el departament d’ensenyament qui assignarà places entre les diferents escoles i instituts.
 5. Comissió pedagògica. El 1r cafè tertúlia es vol fer sobre l’atenció a la diversitat. La Comissió pedagògica organitzarà aquestes reunions properament. Es proposa que s’obrin les xerrades de Projecte Home a altres cursos; s’ha proposat fer més difusió a través grups whatsapp, web ampa però que es valorarà més endavant de cara a la propera reunió al febrer, i que es faci un canvi de dia. Direcció respon que no està pensat per altres cursos perquè està focalitzat en els alumnes de l’ESO i que no és possible canviar el dia perquè el dilluns és el dia que va millor a tots els professors.
 6. Dates activitats:
 • Pastorets infantil: 12 i 13 de desembre
 • Patge i taula solidària: 14 de desembre (comunicació per Educamos)
 • Xocolatada: 30 de novembre i 19 de desembre als 2 patis
 • Festival primària a Ca n’Humet: 17,18 i 19 de desembre (pendent de confirmar)
 • Partit futbol solidari: 19 de desembre, 18 h
 • Pastorets ESO: 19 de desembre, 20 h.
 • Timbalers: el grup va molt bé tot i que és difícil el cobrament; 2 voluntàries ajudaran. Es proposa fer difusió per a nens de l’ESO. Cal recordar que els grups són limitats a 18 participants.
 1. Consell Escolar municipal: Direcció comenta que algunes queixes d’altres escoles es relacionaven amb la manca de servei de policia local a les sortides; des de la regidoria de seguretat es va informar que a Escolàpies en tenim en tant que la carretera de Teià és una xarxa bàsica principal. A més, informa que la regidora el va citar perquè a partir d’una data propera s’acabarà la permissivitat en relació amb l’aparcament ja que hi ha un abús de l’aparcament a la zona. El 13 de novembre té una reunió amb la regidora i que si algú de l’AMPA hi vol anar està convidat.  Restem a l’espera de rebre informaicó sobre les actuacions que emprendrà la regidora per controlar l’aparcament.
 2. Comentaris pares: sembla que hi ha queixes sobre la qualitat del menjador i manca de peix i menjars amb massa salses; Direcció convida a qui ho vulgui a parlar amb la cap de cuina per resoldre dubtes. També es parla que alguns wc dels patis estan bruts. Direcció explica que es fa neteja abans i després dels patis però que són massa alumnes i que no fan un ús correcte. Sobre els projectes de 1r d’ESO alguns alumnes tenen la percepció que se’ls ha agrupat per nivells amb la intenció que els alumnes “bons” facin bons projectes per poder-los després presentar a concursos. Això sembla que els desmotiva, perquè crea en ells la idea que, facin el que facin, no sortiran elegits els seus projectes. El mateix passa amb la Setmana de la Ciència, que sembla que els professors trien directament els alumnes que poden presentar algun projecte, i, per tant, no participen tots, sinó només “els escollits”. En Víctor explica que l’organització en grups homogenis o heterogenis té una fonamentació per part del professor que segurament no ha estat ben explicada als alumnes i que falta, per tant, millorar la comunicació. Respecte la loteria s’ha comentat el valorar de cara l’any que ve fer un sol tipus de talonari perquè ho vengui un curs i per a l’altre buscar activitats alternatives.
 3. Comissions:
  1. Carrossa: Sergi, Robert, Sònia
  2. Gegants i timbalers: Meri
  3. Pastoral: Vita
  4. Relació amb pares: Gemma i Sergi
  5. Pedagògica: Gemma, Pepi, Sònia i Sergi
  6. Loteria: Pilar, Encarni, Inma
  7. Olimpíades: Gisela
  8. Festes (St.Josep Calassanç, Marató, Patge Reial, interescolàpies, Festa fi de curs): Pilar, Conxi, Encarni, Olga i Gise.
  9. Xerrades: Gemma, Conxi, Sònia
  10. Web: Gemma i Robert
 4. Web: s’obre l’accés als membres de l’AMPA per poder-la valorar i fer comentaris.

 

Propera reunió: 10 de desembre a les 21h